Lelőttek egy imámot Amerikában

  • narancs.hu
  • 2024. január 4.

Külpol

Az ismeretlen támadóről egyelőre információt gyűjtenek, szabadlábon van.

Szerdán kora reggel lelőtte egy ismeretlen támadó a New Jersey állambeli Newark egyik mecsetének imámját, Hasszán Sarifot.

A férfit kórházba szállították, ahol később belehalt sérüléseibe, a gyilkosa még szökésben vanírja a BBC. A hatóságok sajtótájékoztatón közölték, hogy álláspontjuk szerint a támadást nem belföldi terrorizmus vagy gyűlölet motiválta.

Sarifra több lőtt sebbel találtak rá a Maszdzsid Mohamed mecset előtt Newarkban. Phil Murphy, New Jersey kormányzója közleményt adott ki, amelyben arra kér mindenkit, aki információval rendelkezik, hogy jelentkezzen. "Szeretném biztosítani a muszlim közösséget és minden más vallású embert is arról, hogy mindent megteszünk annak érdekében, hogy lakosaink biztonságban legyenek, különösen az imaházakban vagy azok közelében" – mondta.

A hatóságok 25 000 dolláros jutalmat ajánlottak fel annak, aki a lövöldözéssel kapcsolatos információkkal jelentkezik.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Gulyás Gergely: A KDNP nem fog egy EP-frakcióban ülni a Tisza Párttal

  • narancs.hu

Erről a miniszter a kormányinfón beszélt, ahol a kommunista rémuralomhoz és a Rákosi-korszakhoz hasonlította az Európai Unió Bírósága ítéletét, melynek értelmében 200 millió euróra büntették hazánkat, mivel nem tartota be a bíróság egy korábbi, menekültügyben hozott ítéletét.