Leváltotta Zelenszkij az ukrán hadsereg főparancsnokát

  • narancs.hu
  • 2024. február 8.

Külpol

Helyére a szárazföldi haderő vezetője kerülhet.

„Találkoztam Valerij Zaluzsnij tábornokkal. Megköszöntem neki Ukrajna megvédésének két évét. Átbeszéltük a megújulást, amit az Ukrán Fegyveres Erők igényelnek. Szintén megbeszéltük, ki lehetne tagja az új Ukrán Fegyveres Erők vezetésének. A megújulás ideje most jött el. Javasoltam, hogy Zaluzsnij tábornok maradjon a csapat része. Biztosan győzni fogunk! Dicsőség Ukrajnának!” – ezzel a szöveggel jelentkezett be az X-en, a korábbi Twitteren Volodimir Zelenszkij elnök, mellékelve egy képet, amin a hadsereg főparancsnokával látható. 

Kyiv Independent cikke szerint – holott Zelenszkij nem kommunikált ilyesmit – Zaluzsnijt le is váltotta, a helyére értesüléseik szerint a szárazföldi haderőt vezető Olekszandr Szirszkij kerül. Az értesülést a CNN és a BBC oldalainak is megerősítették az ukrán védelmi minisztériumtól – írja a telex.hu.

A főparancsnok is diplomatikusan posztolt, mondván fontos és komoly beszélgetést folytatott az elnökkel a hozzáállás és stratégia megváltoztatásáról. Hozzátette,

mások a kihívások, mint két éve, ehhez mindenkinek alkalmazkodni kell.

Zaluzsnij leváltásáról régóta szóltak a pletykák, a Kyiv Independent emlékeztet: február 4-én az olasz Rainak adott interjúban vetette fel komolyabban először az államfő, hogy felrázná a hadsereg vezetését.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Az állatkert igazgatója nem fogadja el, hogy a vegánok szerint az intézmény kizsákmányolja az állatokat

Pénteken tartották az Állatkertek Éjszakáját, amivel egyidőben vegán aktivisták demonstráltak a fővárosi állatkert előtt. Egy évvel korábban is hasonló megmozdulás történt, ami mély nyomokat hagyott az intézmény igazgatójában. Az aktivisták szerint az állatkertek a fajmegőrzéssel védekeznek, valójában szórakoztatóipari egységeket működtetnek. 

Elhunyt Dobray György

  • narancs.hu
82 éves korában meghalt Dobray György Balázs Béla-díjas filmrendező, producer, operatőr, író, forgatókönyvíró.