Nem indulhat a választáson Putyin kihívója

  • narancs.hu
  • 2024. február 8.

Külpol

Az elnök egyetlen komolyan vehető kihívójának jelöltségét elutasította a választási bizottság. 

Elutasította az orosz választási bizottság Borisz Nagyezsgyin, Putyin egyetlen komolyan vehető kihívójának jelöltségét – közölte a BBC. Az orosz ellenzéki elnökjelölt kritikusan nyilatkozott az Ukrajna ellen vívott háborúval, valamint magával az orosz elnökkel, Vlagyimir Putyinnal kapcsolatban. 

A jelölt megpróbálta megtámadni a választási bizottság azon állítását, miszerint az általa benyújtott aláírások több mint 15 százaléka érvénytelen volt, de a jelöltségét így is elutasították. Nagyezsgin ezért a határozatot a legfelsőbb bíróságon támadja meg. 

 
Az orosz ellenzéki Polgári Kezdeményezés elnökjelöltségére pályázó Borisz Nagyezsgyin katonafeleségekkel találkozik Moszkvában 2024. január 11-én. Az elnökválasztást március 15-17-én tartják Oroszországban. Fotó: MTI/AP/Alekszandr Zemljanyicsenko
  

Borisz Nagyezsgyinnek a jelöléshez szükséges aláírásokat a Polgári Kezdeményezések Pártja nevű jobboldali-liberális formáció színeiben szerezte meg, és január végén le is adta a szükséges százezer aláírást. Többször volt helyhatósági képviselő, egyszer az orosz törvényhozás tagja is volt. Nyíltan nyilatkozott arról, hogy elutasítja Putyin rendszrét és békét kötne Ukrajnával. Ezzel együtt Krím Oroszországhoz csatolását támogatta. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk