Magyar állampolgárokat is foglyul ejtett a Hamász

  • narancs.hu
  • 2023. október 26.

Külpol

Az értesülést az a külügy is megerősítette, ami eddig csak a kimenekített állampolgárokról kommunikált.

Megerősítette a Hetek megkeresésére a Külügyminisztérium, hogy a Hamász terrorszervezet az október 7-i izraeli merényletsorozatban két magyar állampolgárt is túszul ejtett. A nyolcéves Ella és a tizenötéves Dafna került a terroristák fogságába. 

A hetilap interjút is készített a magyar-izraeli állampolgárságú édesanyával, akinek két lányát elrabolták volt férje otthonából a gázai háborút kirobbantó terrortámadás napján.

Majan Zin szerint élőben közvetítették, ahogy elrabolják a gyerekeit a gázai határhoz közel lévő kibucból, később pedig felvételen is látta a zokogó lányait dzsihadisták között.

Paczolay Máté külügyi szóvivő a lappal azt közölte, hogy folyamatosan kapcsolatban vannak az édesanyával, valamint az izraeli hatóságok által létrehozott különleges munkacsoporttal. „A gyerekek magyar-izraeli kettős állampolgárok és mindent megteszünk annak érdekében, hogy kiszabadulhassanak, de a biztonsági szempontokra való tekintettel nem áll módunkban több részletet megosztani a nyilvánossággal” - mondta.

A külügyminisztérium eddig csak arról kommunikált, hogy több mint négyszáz magyar állampolgárt sikerült kimenekíteni Izraelből a Hamász ellen indított háború óta, azt, hogy az elraboltak közt is vannak magyarok, nem említették.

Arról továbbra sem tud a külügy, hogy a terrortámadásnak lenne magyar áldozata.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

A kávékapszula környezettudatos szemmel

  • Fizetett tartalom

A kávékapszula rendkívüli népszerűsége világszerte kétségtelen, ám a kényelmes és gyors kávézás mögött rejlő környezeti, gazdasági és társadalmi kérdések kevésbé kerülnek reflektorfénybe. Az alábbi írásunkban ezeket a fontos aspektusokat vizsgáljuk meg, hogy egy átfogó képet kapjunk a modern kávéfogyasztás egyik legmeghatározóbb trendjéről.

6 téma, ami ma már egyre kevésbé számít tabunak

  • Fizetett tartalom

A társadalom folyamatosan változik: átalakul, hogy milyen eszközöket használunk, hogy milyen elfoglaltságaink vannak a mindennapokban, hogy milyen tempóban éljük az életünket – és persze az is, hogy milyen témákat beszélünk meg nyíltan. Kétségtelen, hogy embere – és persze kultúrája – válogatja, mi számít tabunak és mi nem, de általánosságban azt láthatjuk, hogy a világ soha nem volt annyira nyitott és szabadelvű, mint ma.

Így válasszunk széket ülőmunkához

  • Fizetett tartalom

Az ülőmunka ugyan kényelmesnek tűnhet, viszont óriási terhet róhat az ízületeinkre és izmainkra is. Éppen ezért ajánlott egy valóban komfortos szék mellett dönteni, hogy még az igazán hosszú munkaórák után se fájjon a gerincünk vagy a derekunk. Hogyan érdemes széket választani az igényeinkhez mérten? Mutatjuk a pontos válaszokat!