Josep Borrell: Senki nem kötelezi arra Magyarországot, hogy az Európai Unió tagja legyen

  • narancs.hu
  • 2023. október 26.

Külpol

Eljutott az Unióba is a hír, hogy ők Moszkva paródiája.

Orbán Viktor október 23-i brüsszelezése eljutott az  Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselőjéhez, Josep Borrellhez is. Borrell konkrétan arra a nagyívű miniszterelnöki gondolatra reagált, ami szerint „szerencsére Brüsszel nem Moszkva. Moszkva tragédia volt, Brüsszel csak egy rosszul sikerült kortárs paródia.”

A politikus az Euronews szerint egy konferencián elmondta, nincs hasonlóság Budapest szovjet megszállása és az EU működése között.

„Őszintén szólva nem látok semmi hasonlóságot Budapest szovjet megszállása és a Berlaymontban történtek között. Egyetlen tankot sem látok ott. Senki nem kötelezi arra Magyarországot, hogy az Európai Unió tagja legyen” – mondta Borrell.

Szavai valószínűleg nem fogják annyira meghatni a magyar miniszterelnököt, aki az elmúlt évek szinte teljes kommunikációs politikáját a nyugatellenességre tette fel. Ez meg is látszik, mostanra a legújabb jelentések szerint már csak a magyarok 39 százaléka gondol pozitívan az EU-ra, ez az arány pedig folyamatosan csökken.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk