Magyar Péter megszavaztatja, hogy beüljön-e az EP-be

  • narancs.hu
  • 2024. június 17.

Belpol

Magyar szerint nagyon sok érv szól amellett, hogy kimenjen Brüsszelbe, de szavazást indított ezzel kapcsolatban. 

Hétfő reggel Facebook-posztban írt arról Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és de facto vezetője, hogy milyen érvek szólnak az EP-képviselősége mellett, amelyről szavazást is indított. 

Mint ismert, a Tisza Párt a június 9-i választásokon 7 helyet nyert az Európai Parlamentbe, és bár a párt listáját Magyar vezette, korábban kijelentette, hogy nem kívánja felvenni a mandátumát. Még az sem dőlt el, hogy a pártnak kik lesznek az EP-képviselői, a 444.hu-val Magyar vasárnap azt közölte, hogy 10 napon belül, az Európai Néppárttal (EPP) és a néppárti nemzeti delegációkkal folytatott tárgyalások eredményeként fognak tudni csak végleges döntést hozni minderről, hétfőn ugyanis a Tisza listáján szereplő valamennyi jelölt Brüsszelbe repül, hogy ott egyeztessenek a Néppárttal. 

Magyar hétfői posztjában emellett a saját EP-képviselői posztját szavazás tárgyává tette. Azt írta, bár korábban azt nyilatkozta, hogy nem szerepel a tervei között, hogy EP-képviselő legyen, azóta sokan próbálták meggyőzni az ellenkezőjéről, ezért a Tisza közösségére bízza a döntést, a párt honlapján pedig szavazást hirdet (ahol egyébként e-mail cím megadásával lehet ezt megtenni).

Magyar érveket is felsorolt amellett, hogy EP-képviselő legyen, mondván pártja akkor kaphatna komolyabb pozíciót az EPP-ben, ha a párt arca pályázná meg, politikai eredményeket is könnyebb lenne úgy elérni, ha ő vezetné a párt EP-delegációját, amúgy is neki van a leginkább politikusi vagy EP-s tapasztalata a párt jelöltjei közül, és Hölvényi György KDNP-s képviselő is csak akkor lépne ki az EPP-ből, ha Magyar a tagja lesz annak. 

Magyar szerint az is előny lenne, hogy EP-képviselőként felszólalhatna a magyar parlamentben is, építhetne nemzetközi kapcsolatokat, és havonta elég lenne legfeljebb 8 napot külföldön töltenie, mert a gyerekei miatt nem is akarna kiköltözni. 

Nem sokkal később Magyar az ellenérvvel is kiegészítette a posztot, mondván sokan nem szeretnék, hogy kimenjen, mert voltak rossz példák, de ők úgyis mindent másképp csinálnak, mint sokan mások. 

A szavazást még hétfő este 8-kor le is fogják zárni. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

A MÁV finanszírozza az elavult iparvágány karbantartását a kínai cég számára

Vácon a gödi Samsung SDI-nak is dolgozó kínai hatterű CECZ cégcsoport az év elején jelentette be, hogy szeretné, ha a város déli részén lévő, mintegy húsz éve nem használt iparvágányt újra üzembe helyeznék. Úgy tűnik, kérése meghallgatásra talált: a munkálatok megelőzték a kormányhivatal és az önkormányzat közös bejárását. A karbantartás költségét a MÁV állja.