Magyar szélsőségesek vonultak Ungváron

  • narancs.hu
  • 2019. április 15.

Külpol

Ukrán barátaikkal együtt.

Maszkkal a fejükön, "Európa vagy értünk van, vagy senkiért" feliratú zászlókkal vonultak vasárnap a Kárpáti Szics nevű ukrán szélsőséges szervezet tagjai Ungváron. A szervezet elődje 1938-39-ben között létező kárpátaljai félkatonai szervezet volt - számol be a HVG.

Az eseményről készült fotók és beszámolók szerint a szélsőséges szervezet a Radikális szövetség menetén együtt vonult a magyar Légió Hungáriával, amelynek Facebook-oldala egy közös fotót is közölt a Kárpáti Szics tagjaival, ahogy közösösen tartják zászlóikat.

Időközben zajlik a kampány az ukrán elnökválasztás második fordulójára, amely két hét múlva lesz. Két elnökjelölt küzd majd, a jelenlegi elnök Petro Porosenko, illetve a komikus-humorista Vologyimir Zelenszkij. A vasárnapra tervezett vitájuk elmaradt, mert Zelenszkij nem jelent meg a kijevi Olimpiai Stadionban.

Figyelmébe ajánljuk

A pénztelenség segíthet a Homokhátságon

Lényegében elkaszálta a kormány a Homokhátság, pontosabban a Duna-Tisza-köze vízpótlási projektjeit. Egy határozatban a leghátulra sorolták a beruházást, így aligha lesz esély arra, hogy megvalósuljon. Elsőre rossz hírnek tűnik ez, valójában ennél jobb nem is történhetett volna a térséggel.