Magyarázkodni kényszerült Elon Musk a Soros Györgyre tett megjegyzése miatt

  • narancs.hu
  • 2023. május 18.

Külpol

Persze, amellett kiáll, hogy Soros gyűlöli az emberiséget. 

„Ne csináljunk már úgy, mintha ez valami metaforikus ügy lenne” – így kommentált Elon Must a Tesla, a Twitter és a SpaceX vezére azt, hogy egy képet posztolt az X-Men című franchise két főhőséről, az éppen sakkozó X professzorról és Magnetórol, mondván Soros György őt Magnetóra emlékezteti – írja a 444.hu a The Hill nyomán. 

Bejegyzése keltett némi perpatvart, ugyanis Magneto a történet szerint holokauszt-túlélő, akinek az emberiségről vallott nézeteit nagyban meghatározzák a vészkorszakban szerzett élményei. Ahogyan Soros György is holokauszt-túlélő, és az ő világlátását is erősen befolyásolta ez az élmény. Ráadásul Musk azt írta bejegyzése kommentszekciójában, hogy Soros célja a „társadalmunk alapszövetének lerombolása”, valamint hogy „gyűlöli az emberiséget”. 

 

„Azt mondtam, Magnetóra emlékeztet. Olyan ez már, na, nyogodjon le mindenki. Ne csináljunk már metaforikus ügyet az egészből” – magyarázkodott másnap Elon Musk a CNBC műsorában, hozzátéve, ő „igenis úgy gondolja, hogy igaz”, hogy Soros gyűlöli az emberiséget. 

„Nekem ez a véleményem”

– fogalmazott, majd hozzátette, hogy ő maga amúgy „ha valami hát inkább proszemita”. 

Majd közölte, hogy nem érdekli, milyen hatása lesz vihart kavaró kijelentéseinek üzleti érdekeltségeire. „Azt mondom, amit akarok, és ha ezen pénzt vesztek, hát legyen”. 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk