Magyarország uniós tagságába kerülhet a kormány politikája
35711121826_74b1d74925_k.jpg

Magyarország uniós tagságába kerülhet a kormány politikája

  • narancs.hu
  • 2018. február 20.

Külpol

A luxemburgi külügyminiszter Szijjártó kirohanása után nyilatkozott.

Jean Asselborn luxemburgi külügyminiszter azt mondta, hogy a Stop Soros-törvény miatt az Európai Uniónak határozottan fel kell lépnie, és aktiválnia kell a 7. cikkelyt, ami akár Magyarország  tanácsi szavazati jogának felfüggesztését is jelentheti. Asselborn hétvégi évértékelő beszéde után diktátornak nevezte Orbán Viktort. Szijjártó Péter ezek után ostobának nevezte a külügyminisztert, és arról beszélt, hogy Asselborn gyűlöli a magyarokat.

A luxemburgi külügyminiszter most a Magyar Nemzetnek adott interjút, ebben pedig azt mondja:

„Ha egy ország olyan irányba megy, amely többé már nem követi az Európai Unió szellemét, amiért az egész szervezetet létrehozták, akkor vége van. Ez nem csak a szerződésekről szól, hanem arról is, hogy tagja vagy a közösségnek, vagy többé már nem? Elfogadod a szabályokat, vagy sem?”

A magyar kormány ugyanakkor szembemegy az EU elveivel, és a magyaroknak

meg kell érteniük, hogy ha olyan kormányuk van, amely így folytatja, akkor annak Magyarország uniós tagsága lehet az ára”.

Asselborn kérdésre válaszolva azt is elmondta, hogy nem gyűlöli se Magyarországot, se Szijjártót, se Orbánt.

„Ez az ügy nem az egyénekről szól, hanem az alapelvek, értékek, jogszabályok és emberi méltóság tiszteletéről minden uniós tagállamban. Nem fogadhatjuk el, hogy a menedékkérők megsegítésén dolgozó civil szervezeteket büntessenek. Ilyen módszerek csak autoriter rendszerekben léteznek, és teljesen méltatlanok a demokratikus Európai Unióhoz”.

„Ez a hozzáállás a rászorulókkal szemben egyáltalán nem tükrözi a keresztény értékeket, melyeket Orbán Viktor oly büszkén védelmez Európában” – tette hozzá.

Személyesen Asselborn sose találkozott még Soros Györggyel, és a Soros-tervről sem tudja, mi az. Szijjártó Péterrel viszont már találkozott, és vele jó kapcsolata van.

Figyelmébe ajánljuk