Már a második vezető orvos halt meg a Navalnijt ellátó omszki kórházban

  • narancs.hu
  • 2021. március 30.

Külpol

A 63 éves Rusztam Gabbaszovics Agisev a traumatológiai és ortopédiai osztályt vezette, állítólag még tavaly sztrókot kapott, amiből nem épült fel.

Múlt pénteken a második vezető beosztású orvos halt meg abból az omszki kórházból, amelyben Alekszej Navalnij orosz ellenzéki politikust ellátták a novicsok-merénylet után – derül ki az NTD híréből. Rusztam Gabbaszovics Agisev a kórház közleménye szerint a traumatológiát és ortopédiát vezette. 63 éves volt, decemberben kapott sztrókot, amiből nem épült fel.

Az nem ismert, hogy Agisev részt vett-e az orosz ellenzéki politikus ellátásában.

A Navalnij kezelését vezető Szergej Maximisin februárban halt meg. Az omszki sürgősségi kórház 55 éves főorvos-helyettesével úgy tudni, váratlan szívroham végzett.

Mint ismert, Navalnijt tavaly augusztus 20-án a szovjet időkben kifejlesztett katonai idegméreggel, a novicsokkal mérgezték meg. A mérgezés után Navalnij rosszul lett a repülőn, amely Omszkban hajtott végre kényszerleszállást, majd ott kórházba szállították. Ezt követően került Berlinbe, ahol a gyógykezelése folyt, ott bizonyították be, hogy a mérgezést a novicsok idegméreg okozta.

Navalnijt jelenleg egy Moszkvához közeli fogolytelepen tartják őrizetben. Ügyvédje szerint nincs jól, elkezdett lebénulni a lába.

Figyelmébe ajánljuk