Már Nagy-Britanniába is csak negatív koronavírus-teszttel engedik be a Kínából érkezőket

  • narancs.hu
  • 2022. december 30.

Külpol

Magyarország egyelőre nem szigorított.

Az Egyesült Királyság pénteken bejelentette, negatív koronavírus-teszttel kell rendelkezniük az országba készülő kínaiaknak ahhoz, hogy beengedjék őket az országba – írja a BBC értesülései alapján a hvg.hu.

Az utóbbi napokban Olaszország, az Egyesült Államok és India is ugyanezt a korlátozást vezette be, ezek az országok is negatív tesztet várnak el a Kínából beutazóktól. Magyarország egyelőre nem szigorított.

Miután a kínai kormány szakított a komoly társadalmi felzúdulást kiváltó zéró-Covid politikájával, az országban elszabadult a koronavírus, rengeteg az új megbetegedés. A betegség rendkívül gyors terjedését az omikron variáns BF.7 alvariánsa okozza, azt viszont a tudósok egyelőre nem tudták megfejteni, miért terjed sokkal gyorsabban ez a variáns, mint a korábbiak 

Kína egyébként január 8-án, a COVID-19 berobbanása óta először teljesen újranyitja a határait. Egyes becslések szerint a korlátozások hiánya annyi ember halálát okozhatja a következő négy hónapban, mint ahány embert a járvány három év alatt ölt meg az Egyesült Államokban.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk