Ukrán külügyminiszter: amíg Orbán hatalmon van, semmi sem fog változni a magyar-ukrán viszonyban

  • narancs.hu
  • 2022. december 30.

Külpol

Dmitro Kuleba elmondta, Szijjártó Péter az egyetlen uniós külügyminiszter, akivel a háború kezdete óta egyszer sem tudott egyeztetni.

Amíg Orbán Viktor hatalmon van, semmi sem fog változni a magyar-ukrán viszonyban – mondta Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter a The Interviewer Youtube-csatornának adott egyórás interjújában, amit a hvg.hu vett észre. Kuleba hozzátette, szerinte Orbán már oldalt választott és ezzel nem lehet mit tenni. 

Az interjú Orbánra és Szijjártóra vonatkozó része a 31. perc környékén kezdődik, de a kérdéses részletet az Interfax ukrán hírügynökség is közölte angol nyelven.

A politikus azt is kiemelte, hogy próbálta rendbe hozni az ukrán az ukrán-magyar kapcsolatokat, amire kezdetben Szijjártó Péter is vevőnek tűnt, ám

a február 24-ei orsoz támadást követően Szijjártó maradt az egyetlen uniós külügyminiszter, akivel egyszer sem tudott egyeztetni.

„Azt hiszem, ez a tény magáért beszél” – jegyzete meg ezzel kapcsolatban Kuleba.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Neked ajánljuk