„Vészhelyzeti” szintű cenzúrát vezet be Kína a járványügyi korlátozások elleni tüntetések miatt

  • narancs.hu
  • 2022. december 2.

Külpol

A tüntetők Hszi Csin-ping tekintélyelvű uralmát is bírálták.

A kiszivárgott irányelvek szerint a legmagasabb szintű cenzúra bevezetését kezdeményezték a kínai hatóságok, beleértve a VPN-ek és az online cenzúra megkerülésének egyéb módszerei elleni fellépést, így reagálva „zéró Covid”-politikával szembeni a példátlanul heves tiltakozásokra – írja a 444 a Guardian értesüléseire hivatkozva.

A kiszivárgott irányelvek, amelyeket először egy, a tiltakozással kapcsolatos információk megosztására szolgáló Twitter-fiókon keresztül tették közzé, felfedték a hatóságok aggodalmát az úgynevezett „nagy tűzfal” megkerülése iránti növekvő érdeklődéssel kapcsolatban. A tiltakozásokat eddig is szigorúan cenzúrázták, de a tüntetők és más állampolgárok VPN-ek segítségével hozzáférhettek a nem kínai hírekhez, valamint Kínában betiltott közösségimédia-platformokhoz.

A tiltakozók nyomon követését és kihallgatását is jelentő erőszakos fellépések a kínai hatóságok részéről párhuzamosan zajlik a járványügyi intézkedések enyhítésével. A „zéró-Covid”-korlátozások elleni megmozdulások során egyébként Hszi Csin-ping tekintélyelvű uralmát is bírálták a tüntetők, amit Csiang Cö-min volt kínai vezető halála is felerősített.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Neked ajánljuk