Martin Schulz nagyon beülne Merkel székébe

  • narancs.hu
  • 2017. augusztus 13.

Külpol

És együttműködne a többi párttal, de csak akkor, ha ő lesz a kancellár.

A szociáldemokraták kancellárjelöltje nagyon bizakodó a kilátásait illetően, szerinte jó esélyei vannak arra, hogy ő legyen Németország új vezetője – derült ki a ZDF-nek adott interjújából, amit az MTI szemlézett.

Maga az interjú vasárnap este lesz látható, de a megszellőztetett részletekből az derült ki, hogy Schulz tényleg nagy önbizalommal vág neki a választásoknak annak ellenére, hogy pártja a felmérések szerint eléggé lemaradt a CDU/CSU mögött.

A politikus ma este a német RTL-en is szerepelni fog, ahol több témában válaszol az állampolgárok kérdéseire. Az előzetes közlések szerint Schulz úgy nyilatkozott a németországi menekültekkel kapcsolatban, hogy aki ebben az országban védelmet kér, de nem tiszteli a törvényeket, azt ki kell utasítani. Továbbá hozzátette, hogy megválasztása esetén Németország csak akkor fogadná el az EU költségvetését, ha az összes tagállam megegyezne egy egységes menekültpolitikában.

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?