Még koránt sincs vége az orosz választásoknak, de több helyütt már 100 százalékos a részvétel

  • narancs.hu
  • 2024. március 16.

Külpol

Országos átlagban a lakosság 25 százaléka adta le voksát szombat délutánig.

Oroszországban választásokat tartanak a hét végén, és az első adatok már jelzik is, hogy meglepetésre ezúttal sem kell számítani. Már csak azért sem, mert Putyin elnök egyetlen komolyan vehető kihívójának jelöltségét még február elején elutasította a választási bizottság

Meduza, a Vjorsztka Primorje és a helyi választási bizottságok adatai alapján azt írja, hogy a Csukcs autonóm körzetben, a Kamcsatkai-félszigeten, Magadan régióban és a Szahalin szigetén található mintegy 400 szavazókörben mindenhol 100 százalékos részvételt regisztráltak.

Mint a 444. hu összefoglalójában írja, ezek szórványosan lakott területek:

a szavazókörökben összesen mintegy 17 ezer választópolgár adta le szavazatát, köztük sokan halászhajókon vagy távoli településeken.

A Kamcsatkai Területi Választási Bizottság szerint a szavazás első napján sikerült is biztosítani a 100 százalékos részvételt mind a 124 hajón, amelyeken a szavazóhelyiségek nyitva voltak. Ezeken a pontokon majdnem 7 ezren szavaztak. A Magadan régióban állomásozó hajókon található 12 szavazóhelyiség is 100 százalékos részvételt mutatott.

Hasonló arányokat mutatnak a Primorszkij területhez közel állomásozó hajók. Itt van belőlük a legtöbb: 150. Az ottani választópolgárok összlétszáma mintegy 9 ezer fő, a választási bizottság szerint szinte valamennyien leszavaztak.

A Központi Választási Bizottság szerint az országos részvétel moszkvai idő szerint délután 6 órára meghaladta a 25 százalékot, amiben benne vannak azok is, akik már korábban leszavaztak, beleértve Ukrajna elcsatolt régióinak a lakosait.

A szavazás több helyütt nem volt zavartalan:

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk