Még néhány óra, és Oroszország fizetésképtelenné válik

  • narancs.hu
  • 2022. június 26.

Külpol

Ez egyelőre szimbolikus fejlemény, de 1918-ban fordult elő ilyen utoljára.

A több hónapja a fizetésképtelenség határán tántorgó Oroszországot már csak néhány óra választja el annak a pénzügyi csatának a drámai pillanatától, amit az Egyesült Államok és több ország vív a Kreml ellen Ukrajna megtámadása miatt – írja a Bloomberg alapján a 444.hu.

A cikk szerint vasárnap este jár le a türelmi időszak a kb. 100 millió dolláros elmaradt kötvénykifizetésekre – amit a széles körű szankciók miatt blokkoltak. Hivatalos nyilatkozat nem lesz, Oroszország pedig már vitatja a kijelölést, de ha a befektetők nem kapják meg a pénzüket határidőig, akkor a kötvénydokumentumok szerint hétfő délelőtt „nemteljesítési esemény” lesz.

Mint írják,

ez egyelőre nagyrészt szimbolikus fejlemény, tekintve, hogy Oroszország már most is gazdasági, pénzügyi és politikai számkivetett a világ nagy részén,

de jól mutatja, hogy az USA, az EU és mások miként léptek fel a februári invázió óta, hogy szankcióikkal lehetetlenné tegyék az ország számára az egyébként normális pénzügyi üzletmenetet.

Oroszországnak ez lesz az első külföldi fizetésképtelensége azóta, hogy 1918-ban a bolsevikok megtagadták a cári korszak adósságainak kifizetését.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Ellopták a hőgyészi kastély fölül a tetőt

Az egykor Ghaith Pharaonhoz tartozó kastély tetején jelenleg befolyik a víz, miután valakik lelopták a tetőről a rézborításokat. A kastély céges tulajdon, a kézbesítési megbízott elérhetetlen, az önkormányzat csak annyit tehet, hogy közpénzen fóliát tetet fel a további állagromlás megelőzésére, de ez nem feladatuk.