London: ukrán zászlót festettek az orosz nagykövetség elé

  • narancs.hu
  • 2023. február 24.

Külpol

Talicskákról locsolták az útra a kék és sárga festéket a Led By Donkeys aktivistái.

Százhetven liter kék és sárga festékkel locsolták végig az utat a londoni orosz nagykövetség előtt a Led By Donkeys szervezet aktivistái, így tiltakoztak az egy éve zajló ukrajnai háború ellen – adta hírül a Sky News.

Az akció csütörtökön zajlott. A szervezet tagjai talicskára rakott tömlőkkel dolgoztak. Táblán figyelmeztették az autósokat, vezessenek lassan, és azt is közölték, lemosható festékkel vitték föl az aszfaltra az ukrán nemzeti színeket. A festéket széthordták az autók, buszok  a Bayswater Roadon, így ötszáz négyzetméteren látszott az ukrán zászló Oroszország angliai képviselete előtt. 

Az akció után a rendőrség négy demonstrálót letartóztatott, mert elzárták az utat, a festék szétlocsolásáért pedig rongálás címén indult eljárás.

A festésről videót is közzé tett a Led By Donkeys:

A Hetek.hu emlékeztet, a Led By Donkeys 2018-ban alakult, óriásplakátokkal akciózott a Brexit ellen is, szembesítve a kilépéspárti politikusokat korábbi álláspontjukra. 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk