Meglőtték az oroszbarát politikust, akit Putyinék Zelenszkij helyére szántak

  • narancs.hu
  • 2023. október 27.

Külpol

Egy szanatóriumban támadták meg Oleg Carijovot, a támadó kiléte és indítéka még nem tisztázott.

 

Súlyosan megsebesült egy csütörtök esti támadásban Oleg Carijov volt ukrán parlamenti képviselő, akit Moszkva egy kijevi bábkormány élére szánt korábban – írja a Reuters a politikus családjára hivatkozva.

Az rtl.hu beszámolója szerint „éjfél körül lőttek rá kétszer annak a szanatóriumnak a területén, ahol él” .

Amikor a mentő megérkezett, Oleg eszméletlen volt és sok vért vesztett

– közölte a politikus családja.

Vlagyimir Rogov, az Együtt Oroszországgal nevű zaporizzsjai mozgalom vezetője a Telegramon azt írta, hogy Carijovot intenzív osztályon kezelik. Az orosz média szerint a támadás a krími Jaltában történt, amelyet Oroszország 2014-ben csatolt el Ukrajnától. Nem világos, hogy ki áll a támadás mögötte, ahogy az sem, hogy bűnügyi vagy politikai indíték volt-e a merénylet mögött.

Korábban Carijov az ukrán parlament tagja, majd a Novorosszija nevű entitás parlamentjének elnöke volt, amelyet 2014-ben az oroszok által támogatott kelet-ukrajnai szakadárok hoztak létre.

A Reuters három, az orosz invázió utáni terveket ismerő forrása is azt állította tavaly, hogy

Oroszország Carijovot szánta egy kijevi bábkormány élére, ha sikerült volna Volodimir Zelenszkij elnököt 2022 februárjában, a háború első napjaiban megbuktatni.

A most meglőtt politikus ezt tagadta.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Az állatkert igazgatója nem fogadja el, hogy a vegánok szerint az intézmény kizsákmányolja az állatokat

Pénteken tartották az Állatkertek Éjszakáját, amivel egyidőben vegán aktivisták demonstráltak a fővárosi állatkert előtt. Egy évvel korábban is hasonló megmozdulás történt, ami mély nyomokat hagyott az intézmény igazgatójában. Az aktivisták szerint az állatkertek a fajmegőrzéssel védekeznek, valójában szórakoztatóipari egységeket működtetnek. 

Elhunyt Dobray György

  • narancs.hu
82 éves korában meghalt Dobray György Balázs Béla-díjas filmrendező, producer, operatőr, író, forgatókönyvíró.