Mégsem ítélték el Oroszországot az Orbán által is aláírt nyilatkozatban

  • narancs.hu
  • 2022. január 30.

Külpol

Az európai szélsőjobbos pártok találkozóján született nyilatkozatból ezt a részt végül Le Pen miatt kihagyták.

Az európai szélsőjobbos pártok találkozójára Madridban került sor, ezen Orbán Viktor is részt vett. Az eseményt záró sajtótájékoztatón Jorge Buxadé, a spanyol Vox párt uniós képviselőcsoportjának vezetője ismertetette a konferencián aláírt közös dokumentumot, amely akkori elmondása szerint tartalmazta, hogy az orosz katonai akciók Európa keleti határán a háború szélére sodortak bennünket, és kimondta, hogy Európa nemzetei között szükséges a szolidaritás, az elszántság és a védelmi együttműködés az ilyen fenyegetésekkel szemben.

A 444.hu arról ír, hogy Oroszország említése végül kimaradt a véglegesített dokumentumból, méghozzá a francia Marine Le Pen miatt. A francia elnökjelölt ugyanis nyilvánosságra hozta a teljes szöveget, ebből azonban már törölték az említett bekezdést.

A francia sajtóhírekre hivatkozva azt írják, hogy Le Pen miatt maradt ki Oroszország elítélése, ugyanis  a francia elnökjelölt nem volt hajlandó aláírni az oroszokkal szemben kritikus változatot.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk