Arany Nyilat kapott Karikó Katalin

  • Narancs.hu/MTI
  • 2022. január 30.

Külpol

A biokémikus a koronavírus elleni vakciák kifejlesztésében betöltött szerepéért vehette át a díjat Bécsben.

Idén a magyar tudós a főelőadója a díjat odaítélő Vienna Congress com.sult 2022 bécsi tudományos kongresszusnak. A díjról David Ungar-Klein üzletember, a kongresszus kezdeményezője azt mondta, hogy kutatómunkájával Karikó Katalin az egész világ számára irányt mutatott, amely sok más orvostudományi területen is új utakat nyithat meg.

Ungar-Klein szerint a díjjal jelezni akarják, hogy milyen fontosak a jövő szempontjából a tudományos kutatások.

Karikó Katalinnak az egész emberiség szolgálatában nyújtott teljesítményét a díjátadón Elisabeth Köstinger osztrák gazdasági miniszter méltatta.

Köstinger hangsúlyozta, hogy a biokémikus 40 éve tartó kutatásai közben sosem veszítette el odaadását, mindig követte a saját útját, és ez a fegyelem és óriási kitartás emberek milliárdjainak életét változtatta meg. De beszélt Thomas Szekeres, az osztrák orvosi kamara elnöke is, aki szerint fontos, hogy tényeket és összefüggéseket állítsunk szembe a terjedő tudományellenességgel.

A Golden Arrow (Arany Nyíl)-életműdíjat a régió legnagyobb menedzsment- és üzleti konferenciája alkalmából 2006 óta évente ítélik oda azoknak, akik rendkívüli, látnoki ötleteket valósítottak meg kivételes módon, s lehetővé tették a lehetetlent. A kongresszusra 15 országból 57 előadó, köztük öt Nobel-díjas tudós vitatja meg, hogyan lehet megmenteni a jövőt.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk