Megvan Kamala Harris alelnökjelöltje

  • narancs.hu
  • 2024. augusztus 6.

Külpol

A 60 éves minnesotai kormányzó, Tim Walz indul Harisszel a kampányban, aki korábban államában legalizálta a marihuánát, de a fegyvertartásért is kiáll. 

Tim Walz minnesotai kormányzót választja alelnökjelöltjének Kamala Harris – írja a Reuters, amely úgy tudja, Harris azért választotta a progresszív politikát képviselő és jól beszélő Walzot, hogy rajta keresztül meg tudja szólítani a vidéki fehér amerikai választókat.  

Tim Walz 60 éves, a Nemzeti Gárda veteránja, és korábban középiskolai tanárként és fociedzőként dolgozott. 2006-ban egy republikánusokhoz húzó körzetből sikerült bejutnia a képviselőházba, 2018-ban innen került Minnesota állam kormányzói székébe. Eddig országosan kevésbé volt ismert, az alelnökjelölti casting során azonban egyre ismertebb lett. 

Kormányzóként progresszív és szociális politikát képviselt, kiállt a klímaváltozás elleni küzdelemért, az ingyenes iskolai étkeztetésért, a fizetett szabadság meghosszabbításáért és a középosztályt érintő adók csökkentéséért. Kiállt a nők reproduktív jogai, az abortusz mellett, támogatja a melegházasságot és a marihuána legalizálását, de közben képviselőként a konzervatív vidék érdekeit is védte, például a fegyvertartás jogának támogatásával és a mezőgazdasági érdekek védelmével. 

A Reuters szerint a jamaikai és indiai felmenőkkel rendelkező Harris Tim Walz-cal egy népszerű középnyugati politikust ad a csapatához, aki bár inkább demokrata államból jött, mégis közeláll az olyan, a november 5-én esedékes elnökválasztásnál kulcsfontosságúnak számító államokhoz, mint Wisconsin és Michigan. Walz ugyanis a demokraták reményei szerint meg tudja majd szólítani azokat a vidéki fehér amerikaiakat is, akik korábban inkább Donald Trumpra szavaztak. 

A Reuters úgy tudja, a másik potenciális alelnökjelölt Josh Shapiro pennsylvaniai kormányzó lett volna, aki a saját államának megnyerése miatt lett volna fontos. 

(Borítóképünkön: Tim Walz minnesotai kormányzó a rekreációs kannabiszt Minnesotában legalizáló jogszabály aláírása után 2023. május 30-án. Forrás: Wikipedia/ By Office of Governor Tim Walz & Lt. Governor Peggy Flanagan) 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk