Orosz területen, Kurszknál támad az ukrán hadsereg

  • narancs.hu
  • 2024. augusztus 7.

Külpol

Az orosz védelmi minisztérium szerint csak háromszázan lépték át a határt.

Háromszáz ukrán katona lépte át az orosz–ukrán határt kedden a kurszki térségben, tankokkal és páncélozott járművekkel – ezt közölte a Guardian szerint az orosz védelmi minisztérium, de közben más jelentések szerint a harcok tíz kilométer mélyen is zajlottak Oroszországon belül.

Az összecsapás Nyikolajevo-Darjino és Olesznya falvak között, valamint Szudzsa határáig folyt.

A hírportál említ közösségi médiában megjelent felvételt, amelynek hitelességét nem lehetett ellenőrizni. Két eltalált tankszállító orosz pótkocsi látszik rajta.

Az ukrán vezetés először nem kommentálta a híreket, azután Andrij Kovalenko, az ukrán nemzetbiztonsági és védelmi tanács munkatársa annyit közölt a történtekről, hogy „az orosz katonák hazudnak a kurszki térségben kialakult helyzet ellenőrizhetőségéről. Oroszország nem ellenőrzi a határt.”

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk