Merényletet kíséreltek meg a bolgár főügyész ellen

  • Narancs.hu/MTI
  • 2023. május 1.

Külpol

Helyettese szerint a robbanószerkezetet gyilkosságra, nem pedig megfélemlítésre szánták

Pokolgépes merényletet kíséreltek meg Ivan Gesev bolgár főügyész autókonvoja ellen. Az MTI tudósítása szerint a Szófiától 50 kilométerre délre Szamokov határában történt balesetben senki sem sérült meg.

A pokolgép nemcsak három kilogramm trotilnak megfelelő robbanószerrel, hanem repeszekkel is megvolt töltve, és éppen akkor robbant fel, amikor a főügyész páncélozott terepjárója elhajtott mellette.

A szemtanúk öt méter magas lángoszlopról számoltak be, a robbantás helyén pedig egy 40 centiméter mély, három méter átmérőjű kráter keletkezett. Gesev helyettese szerint a robbanószerkezetet gyilkosságra, nem pedig megfélemlítésre szánták.

Gesevet 2019-ben választotta meg a Legfőbb Bírói Tanács a főügyészi posztra még Bojko Boriszov akkori miniszterelnök alatt. Boriszov ellenlábasai azóta több alkalommal is követelték Gesev távozását.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk