Merkel furcsállja, hogy Orbán szapulja

  • narancs.hu
  • 2018. október 1.

Külpol

Nem is ők fogadták be a legtöbb menekültet, hanem a svédek.

Orbán Viktor magyar miniszterelnök folyamatosan rámutat arra, hogy milyen jól védi a határt, amit egyébként helyesnek tartok, és soha nem is szólaltam fel a határvédelme ellen, hiszen schengeni külső határa van, de ez a határ sajnos még nem készült el akkor, amikor a sok menekült érkezett. S „kicsit furcsának tartom, ahogyan minket szapul” – jelentette ki Angela Merkel német kancellár a múlt héten, a bajorországi Augsburgban.

Az Augsburger Allgemeine című helyi lap fórumán a HVG.hu szerint azt is hangsúlyozta, hogy egy főre vetítve nem Németország fogadta be a legtöbb menedékkérőt, hanem Svédország, sőt Ausztria is Németország előtt áll. A migrációval és a menekültekkel kapcsolatban úgy vélte, hogy meg kell próbálni „megbékíteni” egymással az eltérő álláspontokat, és érdemes nemcsak a múlttal foglalkozni, hanem a jövővel is.

Angela Merkel ismét elmondta, hogy jelölteti magát elnöknek pártja, a Kereszténydemokrata Unió (CDU) decemberi kongresszusán, és ki akarja tölteni negyedik, 2021 őszéig tartó kormányfői ciklusát.

Figyelmébe ajánljuk