Minden harmadik horvát legalább egy oltást már kapott

  • MTI/narancs.hu
  • 2021. május 20.

Külpol

Úgy számolnak, hogy június végéig be tudják oltani a felnőtt lakosság több mint felét.

Horvátországban a koronavírus ellen legalább egyszer már minden harmadik embert beoltottak, ami a népességnek 27, a felnőtt lakosságnak pedig 33 százaléka - közölte csütörtökön az ország közegészségügyi intézete (HZJZ).

 Ivana Pavic Simetin, a HZJZ igazgatóhelyettese elmondta: ezek biztató adatok, és derűlátásra adnak okot. Az oltások a tervek szerint haladnak, és június végéig sikerülhet beoltani a felnőtt lakosság több mint felét - hangsúlyozta a szakember, hozzátéve, hogy ez nagyon jó hír, főleg a turizmus számára.

A valamivel több mint négymilliós országban az Európai Gyógyszerügynökség által engedélyezett oltóanyagokat használják. Eddig 1 109 161-en kaptak védőoltást, közülük 341 008-nak már a második adag vakcinát is beadták.

Az elmúlt napon 695 új fertőzöttet azonosítottak, ezzel a járvány kezdete óta számuk elérte a 352 692-t. Az elmúlt 24 órában a fertőzés okozta Covid-19 betegség szövődményeinek következtében 36-an haltak meg, amivel a járvány halálos áldozatainak száma 7828-ra emelkedett. Kórházban 1416 beteget ápolnak, közülük 148-an vannak lélegeztetőgépen.

 Kedves Olvasónk!

Üdvözöljük a Magyar Narancs híroldalán.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk