Nemzetközi hadgyakorlat kezdődött a Duna torkolatánál

Külpol

Tíz NATO-ország mellett Moldova és Grúzia és részt vesz a nagyszabású akcióban.

A román haditengerészet közleménye szerint a Sea Shield 23 fedőnevű, április 2-ig tartó közös műveletben 3400 katona vesz részt - írja az állami hírügynökség. 

A Fekete-tengeren és a Duna deltájában szervezet gyakorlaton Románia 30, Bulgária 2 hadihajója, Franciaország, Románia, az Egyesült Államok és Törökország 14 repülőgépe és helikoptere, a román nemzetvédelmi intézmények 15 gyorsnaszádja, továbbá 57 szárazföldi katonai jármű, és tüzérségi eszköz vesz részt. A műveletben katonai búvárokat, biológiai, vegyvédelmi és nukleáris erőket is mozgósítanak.

A művelet részét képezik a tengerészgyalogosok és szárazföldi egységek éles lőszerrel való lőgyakorlata, vagy a civilek vízi úton történő kimenekítése is. A hadgyakorlat során a Duna torkolatánál a későbbiekben nyilvános gyakorlatot is tartanak, amelynek forgatókönyve szerint a katonáknak egy - már partot ért - ellenséges légideszant egységet kell semlegesíteniük.

(Címlapképünk illusztráció )

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk