Akciózni akart a vegán aktivista, 100 kisnyuszi veszett oda miatta

  • B.P.M
  • 2019. szeptember 9.

Külpol

16 „kiszabadított” példánynak sikerült otthont találnia.

100 kisnyuszi halálát okozta egy vegán aktivista Spanyolországban, aki 16 nyulat „szabadított ki” egy farmról – írta a New York Post (NYP).

A közösségi médiában csak „Mítikus Mia”-ként ismert lány az ország észak-nyugati részén található Osoño városban akciózott. Egy helyi lap beszámolója szerint öt vemhes nyuszi pusztult el a kaotikus kiszabadítási manőver során, több állat pedig olyan komoly sérülést szenvedett, hogy „abortuszt” hajtottak rajtuk végre, különben ők is odavesztek volna. Voltak olyan nyulak is, amelyek a frissen ellett kicsinyeiket szoptatták, viszont miután már nem tudták ezt a feladatukat ellátni, a kisnyuszikat el kellett altatni. A vegán aktivista így összesen közel 100 állat halálát okozta.

Mia a múlt héten közzétett egy Instagram-videót, amelyben „dokumentálta az eseményeket”.

 

Mint látható, az angol akcentussal beszélő aktivista arca és ruhája véres. Mia később egy Instagram-posztban azt írta: „16 szerencsés példánynak sikerült otthon találnunk, viszont anyák és babák ezreit kellett maguk mögött hagyniuk. Ezek az állatok egész életüket börtönben töltik, csak úgy menekülhetnek meg, ha vágóhídra szállítják őket. A testükkel és a bundájukkal kereskednek, az állatkísérletek miatt pedig szörnyű kínokat kell átélniük”.

A NYP próbálta megkeresni az aktivistát, de nem járt sikerrel.

Neked ajánljuk