Ódor Lajos lehet Szlovákia új kormányfője

  • Narancs.hu/MTI
  • 2023. május 7.

Külpol

Eduard Heger vasárnap jelentette be, hogy a felmentését kérte az államfőtől. 

A szlovák államfő Eduard Heger bejelentésére reagálva vasárnap délután újságíróknak nyilatkozva azt mondta: már készen áll a szakértői kormány tagjainak névsora, s ezt a kabinetet május 15. után fogja kinevezni.

A TASR szlovák közszolgálati hírügynökség jelentése szerint Zuzana Caputová a szakértői kormány élére Ódor Lajost, a szlovák központi bank (NBS) alelnökét nevezi majd ki. Ódor Lajos a felvidéki Révkomáromban született 46 éves magyar közgazdász, 2016 óta vendégprofesszor a Közép-európai Egyetemen (CEU).

 
Ódor Lajos
Fotó forrása: Wikipedia
 

Vasárnap számoltunk be róla, hogy felmentését kérte Eduard Heger ügyvezető szlovák kormányfő, aki ezt pozsonyi sajtótájékoztatóján jelentette be. Döntését azzal indokolta, hogy az államfő nem fogadott el a javaslatai közül egyet sem.

Az ügyvezető szlovák miniszterelnök azután jelentette be döntését, hogy csütörtökön és pénteken kabinetjének két minisztere is közölte távozási szándékát.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk