Orbán büszke a Putyinnal való kapcsolatára

  • narancs.hu
  • 2023. október 26.

Külpol

Brüsszelben nyilatkozott így a miniszterelnök.

Orbán Viktor annak ellenére is büszke Vlagyimir Putyin orosz elnökkel való kapcsolatára, hogy az Európai Unió kitartó erőfeszítéseket tesz Moszkva elszigetelésére az Ukrajna elleni háború miatt – ez derült ki csütörtökön az EU 27 tagállamának vezetőit tömörítő brüsszeli csúcstalálkozón. „Nekünk van egy békestratégiánk, ezért minden kommunikációs vonalat nyitva szeretnénk tartani az oroszok felé” – idézi a Reuters a miniszterelnököt. - „Mi vagyunk az egyetlenek, akik a béke nevében és a béke érdekében beszélünk, ami mindenkinek érdeke lenne Európában.”

Orbánt arról is kérdezték, mi a véleménye a többéves uniós költségvetés emeléséről, amit korábban ellenzett. „Több pénzt akarnak beszedni a tagállamoktól, köztük tőlünk is, hogy odaadhassák migrációra… befogadó politikára és az ukránoknak” – érvelt a miniszterelnök.

Az Európai Bizottság azonban  olyan, a migrációt fékező, EU-n kívüli országoknak szánt megállapodásokra kért pénzt, mint amilyet Tunéziával kötött és Egyiptommal tervez.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk