Izgő-mozgó Orbánról osztott meg videót a Kreml

  • narancs.hu
  • 2023. október 18.

Külpol

Rácz András szerint ilyen előnytelen felvételt nem tesznek közzé a másikról az egymást becsülő partnerek.

Folyamatosan izeg-mozog, a mappáját, tollát, zakóját, nyakkendőjét igazítgatja Orbán Viktor miniszterelnök azon a 43 másodperces videón, amelyet az orosz elnök hivatala tett közzé, illusztrálva a magyar kormányfő és Vlagyimir Putyin orosz elnök közötti kínai megbeszélés hírét.

A felvétel finoman szólva sem előnyös a magyar miniszterelnökre nézve, pedig az egymást becsülő partnerek a diplomáciában nem szoktak ilyet tenni a másik féllel – írja Facebook-posztjában Rácz András Oroszország-szakértő

„Semmi sem kényszerítette az orosz vezetést, hogy pont ezt a felvételt közöljék. Mégis ezt választották, látványosan megalázva ezzel a magyar miniszterelnököt. Adja magát a kérdés, hogy vajon miért. Szerintem elsősorban azért, mert mutatni akarták mind a hazai közönség, mind a külvilág számára, hogy ebben a viszonyban bizony Moszkva a domináns fél, míg a magyar miniszterelnök egyértelműen alárendelt szerepben van” – ad magyarázatot Rácz András a videó közzétételére. 

Azt is írta, nem érti, miért nem tudott nyugton maradni a tárgyalásnak ezen a pontján Orbán. Egy kommentelő a posztja alatt megmagyarázza: a fülhallgatójának zsinórját próbálja igazgatni a magyar miniszterelnök. Másvalaki szerint a videó a legjobb Bödőcs-paródia

Az orosz elnök különben megdicsérte magyar tárgyalópartnerét.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk