Orbán Viktor Kazahsztánba megy

  • narancs.hu
  • 2023. október 26.

Külpol

És ha már ott van, beül megfigyelőként a Türk Tanácsba.

November 2-án Kazahsztánba utazik Orbán Viktor miniszterelnök – tudatta sajtófőnöke a Telexszel. Orbán kétoldalú tárgyalásokat fog folytatni Kazahsztán vezetőivel, és a Türk Államok Szervezetének november 3-i csúcstalálkozóján is részt vesz Asztanában.

Az Astana Times cikke szerint a miniszterelnök látogatásának célja a kazah-magyar együttműködés bővítése kereskedelmi, gazdasági, befektetési, kulturális és humanitárius területeken. Látogatása előtt egy nappal Emmanuel Macron francia elnök is ott jár majd, hogy tárgyaljon Kaszim-Zsomart Tokajev kazah elnökkel.

Másnap, november 3-án Asztanában lesz a Türk Államok Szervezetének (OTS) 10. évfordulós csúcstalálkozója. Ezen Azerbajdzsán, Kirgizisztán, Törökország és Üzbegisztán vezetőivesznek részt, a magyarok csak megfigyelők lesznek.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk