Orbán jövő héten Grúziába látogat, és az egész kormányt magával viszi

  • narancs.hu
  • 2023. október 6.

Külpol

Közösen ülésezik a magyar és a grúz kormány Tbilisziben.

Orbán Viktor a jövő héten Grúziába látogat – írja a grúziai Jam News értesüléseire hivatkozva a hvg.hu

A Jam News beszámolója szerint az uniós vezetők granadai találkozója előtt Orbán grúz újságíróknak azt mondta, hogy ő a legelkötelezettebb támogatója Grúzia európai integrációjának. „Teljesen igazságtalan, hogy nem kapnak ígéretet arra, hogy EU-taggá válhassanak, pedig jó munkát végeztek. Nagyon nagy szükségünk van önökre” – mondta a magyar miniszterelnök, majd arra az újságírói kérdésre, hogy Grúziától miért tagadták meg tavaly a tagjelölti státuszt azt mondta: „A vezetők önzőek. Nem akarják beengedni önöket, és nem akarják megadni a szükséges pénzügyi forrásokat, ami teljesen igazságtalan az önök országával szemben.”

„Jövő héten Tbilisziben leszek. Tbilisziben lesz a kormányközi bizottság ülése. A magyar kormány Grúziában lesz. Minden miniszter velem lesz Tbilisziben”

– tette hozzá Orbán. Irakli Garibasvili grúz miniszterelnök egyébként májusban a CPAC-en is felszólalt, ahol azt mondta, hogy a magyar nép nagyon szerencsés, hogy „ilyen bölcs és előrelátó” vezetője van. A hírrel kapcsolatban a hvg.hu megkereste Havasi Bertalant, Orbán Viktor sajtófőnökét, aki megerősítette az értesülést. Mint írta, október 11-én és 12-én a miniszterelnök a magyar és a grúz kormány együttes ülésének programjain vesz részt Tbilisziben.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk