Orbán Kínába utazik

  • narancs.hu
  • 2018. november 3.

Külpol

Egyebek mellett a legnagyobb kínai vállalatok vezetőivel tárgyal majd.

A miniszterelnök hétfőn Sanghajba megy, hogy megnézze az első Kínai Nemzetközi Import Expo eseményeit – mondta Havasi Bertalan a miniszterelnök sajtófőnöke.

A tervek szerint Orbán hétfőn felszólal az Expo helyszínén zajló nemzetközi gazdasági és ipari fórum plenáris ülésén, majd Hszi Csin-ping kínai államfővel és a többi részt vevő ország delegációvezetőjével együtt megtekinti a kiemelt pavilonokat. A nap folyamán pedig kétoldalú megbeszélést is folytat a kínai elnökkel. Továbbá kedden Orbán Viktor nyitja meg a magyar országpavilont, majd a legnagyobb kínai vállalatok vezetőivel tárgyal.

A sanghaji expóra utazó magyar kormányzati delegáció tagja lesz Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, valamint Nagy István agrárminiszter is.

A Kínai Nemzetközi Import Expót (CIIE) több mint 130 ország és térség, köztük Magyarország részvételével rendezik meg, a november 10-éig tartó eseményen mintegy 2800 cég állít ki, 12 ország. Idén Magyarország lesz az expo egyik díszvendége.

Figyelmébe ajánljuk