Orbán szerint sikerült elérni Magyarország céljait az uniós csúcson

  • narancs.hu
  • 2022. október 7.

Külpol

Felszólították az Európai Bizottságot, hogy haladéktalanul intézkedjen az energiaárak ügyében. 

Két „húsba vágó” kérdésről, az orosz-ukrán háborúról és az energiáról tárgyaltak az uniós miniszterelnökök prágai csúcstalálkozójukon – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Facebook-oldalára feltöltött videóban, aminek „sikerült elérniünk Magyarország céljait” címet adta.

A kormányfő szerint a háború ügyében azt képviselte, hogy a legfontosabb a béke és az eszkaláció elkerülése. Arra kérte az unió nagyobb államainak vezetőit, hogy próbáljanak tárgyalni a háború továbbterjedésének megakadályozása érdekében. 

Orbán szerint az energia területén sikerült elérni az összes fontos magyar nemzeti célt, a nyolcadik csomag számunkra sérelmes pontjai alól mentesítést kaptunk. Ez a csomag sem vonatkozik Magyarország gázellátására, sem a nukleáris erőművekből származó energiára, és lehetővé teszi Magyarország számára, hogy továbbra is zavartalanul építhesse Paks II. atomerőművét. 

Továbbá felszólították az Európai Bizottságot, hogy miután a szankciók hatására az energiaárak elszálltak Európában, haladéktalanul intézkedjen az energiaárak csökkentéséről. 

Orbán Viktort a csúcs pénteki napja előtt kifütyülték Prágában. A kormányfő hétfőn Berlinbe utazik, hogy Olaf Scholz kancellárral tárgyaljon, ahová tüntetést szerveznek

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk