Orbán Viktor egy Putyin-rajongó társaságában: „Az olasz és a magyar sohasem engedi át országát idegeneknek!”

  • narancs.hu
  • 2024. október 7.

Külpol

A miniszterelnök Olaszországban, a Matteo Salvini vezette Liga nagygyűlésén volt, amelyet a Bergamo közeli Pontida kisvaros mezején tartottak.

A magyar miniszterelnök a szélsőjobboldali nagygyűlés díszvendégeként szólalt fel, és azt mondta: Magyarországon ma az 1848-as szabadságharc hősei emlékére nemzeti emléknap van; abban az időben az olasz és a magyar nép felkelt és fegyverrel harcolt az idegen uralom ellen. „Az olaszok és a magyarok két szabadságharcos nép, és mi az ő örököseik vagyunk. Sohasem adjuk meg magunkat, sohasem adjuk fel a szabadságunkat, és sohasem engedjük át az országunkat idegeneknek. Nem adjuk oda se a brüsszeli bürokratáknak, se a globális pénzhatalmaknak, se a migránsoknak” – mondta, és még véletlenül sem említette meg Vlagyimir Putyint. Matteo Salvini Putyin-rajongásáról viszont tudunk, legalábbis a pólóján az orosz elnök képét viselte.

Orbán azt mondta olasz kollégája ellen folyó büntetőeljárással kapcsolatban: „Ezért kitüntetést érdemelne.” Emlékeztetett arra is, hogy Magyarország 14 éve sikeresen harcol „a nemzetközi baloldal” ellen. „Nem engedjük, hogy viccet csináljanak a házasságból, nem engedjük, hogy bohócot csináljanak a családjukat szerető emberekből” - jelentette ki. Kitért arra is, hogy Magyarországon a bűnözést letörték, a bűnözőket bezárták. „Az én hazám Európa legbiztonságosabb országa.”

„Magyarországon a migránsok száma nulla, de nem tért ki a vendégmunkások növekvő számára. „Ha migránsokat akarnak, meg fogják kapni” – üzente Brüsszelnek.

Össze kell fognunk - hangsúlyozta a magyar kormányfő, emlékeztetve arra, hogy első lépésként Olaszországban jobboldali kormány alakult, majd Geert Wilders Hollandiában, Herbert Kickl Ausztriában és Andrej Babis a cseh szenátusi választáson győzött. Megalakították továbbá a Patrióták európai csoportját, amely már a harmadik legnagyobb képviselőcsoport az Európai Parlamentben. Orbán Viktor azt vizionálta, hogy „a küzdelem végén megfordul Párizs, visszavesszük Varsót, és mi leszünk Európa legnagyobb politikai ereje. Akkor kézbe vesszük a brüsszeli politikát, és újra naggyá, erőssé, gazdaggá és szabaddá tesszük Európát.”

Pár napja a Karmelitában fogadta Salvinit.  Korábban 2022 áprilisában találkozott vele Rómában, amikor még a Fidesz nagyon kacsintgatott az Identitás és Demokrácia csoportosulása felé. Aztán Giorgia Meloni inkább jobbközépre húzódott, és egyre kényelmetlenebbé vált neki a Putyin iránti rajongásáról ismert Salvini, koalíciós társa, akinek a pártját egyes értesülések szeirnt Putyin is finanszírozta. Igaz az is, hogy Meloni Európában ukránbarát, Európa-párti arcot mutat, otthon a legkevésbé sem adta fel a sokak szerint az orbáni modellt követő programját

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódásról és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk