Oroszország az év utolsó napján is rakétákkal és drónokkal támadta Harkivot

  • narancs.hu
  • 2023. december 31.

Külpol

A héten több ukrajnai nagyvárost is légicsapás ért, az ukrán erők válaszul Belgorodot lőtték szombaton.

Oroszország szerint huszonkettőre emelkedett az ukrán határtól északra fekvő Belgorod város elleni szombati ukrán légitámadás áldozatainak száma – írja a Reuters.

Az orosz védelmi minisztérium szombaton közölte, hogy Ukrajna két irányított lövedékkel és több rakétával lőtte Belgorodot. Hozzátették, bár a legtöbb lövedéket a légévdelem megsemmisítette, a törmelék néhány helyen elérte a várost. Vjacseszlav Gladkov, a régió kormányzója vasárnap arról számolt be, hogy a támadásban harminc lakóház, valamint több épület és autó is megrongálódott. A Telegramon közzétett üzenete szerint a halálos áldozatok között volt három gyerek is, összesen pedig százkilencen sérültek meg.

Az RBC-Ukraine ukrán hírügynökség meg nem nevezett forrásokra hivatkozva arról írt, hogy az ukrán erők katonai célpontokra irányítva indíottak támadást Belgorodban, válaszul az ukrajnai városokat ért előző napi orosz légitámadásokra.

A Belgorod elleni ukrán légicsapásról szóló beszámolók után nem sokkal Oroszország újra rakétákkal és drónokkal támadta az ukrajnai Harkiv városát. Oleh Szinyehubov regionális kormányzó közlése szerint a támadás első hullámában legalább hat irányított lövedék értre a várost. A támadásban legkevesebb huszonnyolcan megsérültek.

Harkiv polgármestere arról számolt be, hogy a több hullámban érkező orosz drónok több lakóépületet is eltaláltak, ezzel tüzet okozva a város központjában.

Az ukrán légierő beszámolója szerint az légévdelem huszonegyet lelőtt az Oroszországból az éjszaka folyamán indított összesen negyvenkilenc drónból. Legtöbbjük a frontvonalat, valamint Harkiv, Herszon, Mikolajiv és Zaporizzsja régiókat célozta.

(Címlapképünkön: Orosz légicsapásban súlyosan megrongálódott szálloda Harkivban 2023. december 31-én. Fotó: REUTERS/Yan Dobronosov)

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk