Oroszul üzent az orosz katonáknak az ukrán védelmi miniszter

  • Narancs.hu/MTI
  • 2022. október 7.

Külpol

Olekszij Reznyikov arról beszélt, a Kreml becsapta és elárulta az orosz katonákat.

Kijev szavatolja a magukat megadó orosz katonák életét és biztonságát – jelentette ki pénteken az ukrán védelmi miniszter az MTI tudósítása szerint.

Olekszij Reznyikov oroszul intézett beszédet az orosz hadsereg katonáihoz. Azt mondta: „Garantáljuk az életet, biztonságot és az igazságot mindazoknak, akik azonnal feladják a harcot”. Ezzel szemben felelősségre vonást helyetett kilátásba azoknak, akik a „bűnös parancsokat” adták.

„Még mindig megmenthetik Oroszországot a tragédiától és az orosz hadsereget a megaláztatástól”, vagy hogy „tolvajokként, erőszaktevőkként és gyilkosokként maradjanak meg az emlékezetben” – tette hozzá.

Úgy folytatta: a Kreml „becsapta és elárulta önöket” azzal, hogy hadseregét Ukrajna megtámadására vezényelte. Kijelentette: „Moszkva nem szereti az igazságot. Könnyebb neki azt állítani, hogy (a katonák) hősként haltak meg a NATO-csapatok ellen harcolva. A NATO-országok ellátnak minket fegyverekkel, ez igaz. De az ukrán hadsereg az, amelyik ezekkel a fegyverekkel harcol önök ellen” – tette hozzá.

A miniszter végezetül hangsúlyozta: az ukránoknak nincs szükségük orosz földre, elég nekik a sajátjuk. Kilátásba helyezte ugyanakkor, hogy az ukránok minden elfoglalt földjüket vissza fogják venni.

 

Leadkép: Olekszij Reznyikov ukrán védelmi miniszter. Fotó:  MTI/EPA/BelTA/Szerhíj Holodilin

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Neked ajánljuk