Otthagyja a politikát Sanna Marin

  • narancs.hu
  • 2023. szeptember 8.

Külpol

Az egykori finn miniszterelnök Tony Blair intézetében fog mostantól stratégiai tanácsokat adni.

Kilép a finn politikából és Tony Blair egykori brit miniszterelnök nonprofit szervezetéhez csatlakozik Sanna Marin, korábbi finn miniszterelnök. A világ egykori legfiatalabb miniszterelnöke azzal indokolta döntését, hogy ideje továbblépni és új szerepben kipróbálnia magát, de úgy gondolja, ez a projektje Finnország javára is válhat.

Marin a Tony Blair Institute for Global Change londoni székhelyű nonprofit szervezet tagja lesz, ezt a névből is kikövetkeztethetően Nagy-Britannia volt miniszterelnöke alapította. A volt politikus ezúttal „stratégiai tanácsadóként” tevékenykedik.

„Az lesz a feladatom, hogy tanácsokat adjak különböző országok, kormányok és vezetők számára olyan szakpolitikai kérdésekben, amelyekben jártas vagyok. Ilyen például a jó kormányzás, a technológia, az éghajlat és a nemek közötti egyenlőség kérdései” 

– mondta Marin.

A 37 éves politikus a Finn Szociáldemokrata Párttal elvesztette a 2023-ban tartott finnországi választásokat, bár ő maga nem nevezhető bukott politikusnak: pártja ugyanis még javítani is tudott korábbi eredményein, de mivel a koalíciós partnereiktől tömegesen fordultak el a szavazók, nem tudtak kormányt alakítani.

Marin irányítása alatt népett be a NATO-ba Finnország, de persze nem ezért lett nemzetközileg is követett politikus, hanem azért, mert egyrészt ő alakított először csupa női miniszterből álló kormányt (ebből készült egy nem túl jól sikerült dokumentumfilm is), másrészt pedig egy olyan videóval akarták lejáratni ellenfelei, amin miniszterelnökként bulizott a barátnőivel.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk