Partizánok gyújtották fel az oroszok bázisát a Krímen

  • narancs.hu
  • 2022. december 11.

Külpol

Az orosz híradások gondatlanságra hivatkoznak, a partizánok támadásra.

„Lángol az Oroszországi Föderáció mozgósított hadseregének bázisa az ukrán Krím félszigeten, Ragyanszke településen. Sokáig dolgoztunk ezen a terven. Továbbra is belülről pusztítjuk az orosz hadsereget” – jelentette be a Krím félszigeten működő ATES ukrán partizánmozgalom a Telegramon. Nem ez lenne az első támadás a félszigeten, az Oroszországot a szárazfölddel összekötő híd fontos célpont.

Az orosz és az ukrán híradások szombaton beszámoltak a tűzről, amely a Ragyanszke faluban lévő orosz laktanyában tört ki, írja a 24.hu. A Krimszkij oroszpárti csatorna azt jelentette, hogy ketten meghaltak a tűzben, és kétszáz orosz katonát ki kellett költöztetni, a tűz oka pedig gondatlanság volt. A krími vezetés hivatalosan nem számolt be a tűzesetről.

Jaroszlav Janusevics, a Krímmel szomszédos Herszon-megye kormányzója a Telegramon közölte, hogy az orosz erők vasárnapra virradóan tüzet nyitottak egy létfontosságú energetikai létesítményre a régióban. Az ágyúzás következtében a létesítmény három szolgálati autója megsemmisült, a hangár és öt berendezés megrongálódott. Ivan Fedorov, a Zaporizzsja-megyei, orosz megszállás alatt álló Melitopol város polgármestere közben arról tájékoztatott, hogy kigyulladt egy templom, amelyet az oroszok néhány hónapja elfoglaltak és összejövetelekre alakítottak ki. A várost megszálló oroszok ezzel szemben azt állítják, hogy egy üdülőközpontban keletkezett kár.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Neked ajánljuk