Péntektől csaknem teljes zárlatot rendelnek el Walesben

  • narancs.hu
  • 2020. október 19.

Külpol

Két hétre bezárnak a pubok, az éttermek, a turisztikai és szabadidő-létesítmények, a közösségi intézmények, a könyvtárak és a nem alapvető cikkeket árusító üzletek.

Csaknem teljes zárlattal felérő, két hétig tartó szigorú korlátozások lépnek életbe péntektől Walesben a koronavírus-járvány terjedésének megfékezése érdekében – jelentette be a walesi miniszterelnök hétfőn.

Mark Drakeford a Cardiffban tartott sajtótájékoztatóján közölte: október 23-ától november 9-éig bezárnak a pubok, az éttermek, a turisztikai és szabadidő-létesítmények, a közösségi intézmények, a könyvtárak és a nem alapvető cikkeket árusító üzletek.
Esküvői és temetési szertartások kivételével a vallási intézményeknek is fel kell függeszteniük működésüket két hétre.
A lakosságot arra kéri a walesi kormány, hogy maradjon otthon, és ha lehetséges, dolgozzon otthonról.
Drakeford ismertetése szerint ez alól csak a kritikus fontosságú területeken dolgozók kaphatnak mentességet, illetve azok, akiknek otthoni munkavégzése fizikailag nem lehetséges.
A walesi kormány a zárlat idejére megtiltja a gyülekezést a nem egy háztartásban élők számára közterületen és zárt térben egyaránt.

(MTI)

Figyelmébe ajánljuk

Szól a jazz

Az ún. közrádió, amelyet egy ideje inkább állami rádiónak esik jól nevezni, új csatornát indított. Óvatos szerszámsuhintgatás ez, egyelőre kísérleti adást sugároznak csupán, és a hamarosan induló „rendes” műsorfolyam is online lesz elérhető, a hagyományos éterbe egyelőre nem küldik a projektet.