Több mint tízmillió forintba kerül egy lélegeztetőgépre kerülő koronavírusos beteg kezelése Németországban

  • narancs.hu
  • 2020. október 18.

Külpol

Egy átlagos beteg kezelése majdnem 4 millió forintba kerül.

Átlagosan 10 700 euróba, azaz közel 3,9 millió forintba kerül egy koronavírusos beteg kórházi kezelése Németországban, ha pedig lélegeztetésre szorul, akkor átlagosan 38 500 euróba, vagyis 14 millió forintba – írja a 24.hu a Die Welt cikke nyomán, amely az AOK betegbiztosító 26,5 millió ügyfelének adatait elemezte. A lélegeztetésre szoruló betegek közül a legnagyobb költségű kezelésben részesülőknél az összeg meghaladja a 85 000 eurót, vagyis a 30 millió forintot.

Egy másik biztosító, a Barmer Ersatzkasse számai is hasonlóak: a társaságnál az átlagos kórházi kezelés közel 6 900 euróba, vagyis 2,5 millió forintba, a lélegeztetéses pedig 31 700 euróba, azaz 11,5 millió forintba kerül. A Die Welt cikke alapján a kórházban ápolt betegek 14 százaléka lélegeztetésre szorul.

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?