Politico: Orbán és a többi uniós vezető között a bizalom szintje „a béke segge alatt van”

  • narancs.hu
  • 2024. január 26.

Külpol

Vannak, akik kizárnák a magyar miniszterelnököt a döntéshozatali folyamatokból.

Néhány uniós vezető megelégelte a magyar kormánnyal szemben alkalmazott eddigi félkemény taktikát, és fokoznák a nyomást, napirendre vennék például Orbán Viktor kizárását a döntéshozatali folyamatokból – értesült a Politico.

A Telex által szemlézett cikket a lap egy ismert magyar mondással kezdi, mégpedig azzal,

hogy a diplomáciai kapcsolatok szintje jelenleg „a béka segge alatt van”.

Egy névtelenséget kérő tisztségviselő ugyanis arról beszélt, hogy ez a mondás jól kifejezi a bizalmi viszonyt Orbán és más vezetők között. Ha a magyar miniszterelnök a következő brüsszeli csúcson is megakadályozza az Ukrajnának szánt ötvenmilliárd eurós segélycsomag jóváhagyását, akkor a Politico forrása szerint „valós lehetőséggé válna” a hetes cikk szerinti eljárás továbbléptetése, ami akár a magyar kormány szavazati jogának megvonásához vezethet.

Mindeközben a Népszava egy bennfentes parlamenti forrás alapján arról ír, hogy előreláthatólag február 1-jén, az EU-csúcs napján szavaz az Európai Parlament jogi bizottsága arról, hogy a képviselők az EU Bírósága elé citálják-e az Európai Bizottságot, amiért tavaly decemberben felszabadított Magyarországnak 10,2 milliárd euró felzárkóztatási támogatást.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

A kávékapszula környezettudatos szemmel

  • Fizetett tartalom

A kávékapszula rendkívüli népszerűsége világszerte kétségtelen, ám a kényelmes és gyors kávézás mögött rejlő környezeti, gazdasági és társadalmi kérdések kevésbé kerülnek reflektorfénybe. Az alábbi írásunkban ezeket a fontos aspektusokat vizsgáljuk meg, hogy egy átfogó képet kapjunk a modern kávéfogyasztás egyik legmeghatározóbb trendjéről.

6 téma, ami ma már egyre kevésbé számít tabunak

  • Fizetett tartalom

A társadalom folyamatosan változik: átalakul, hogy milyen eszközöket használunk, hogy milyen elfoglaltságaink vannak a mindennapokban, hogy milyen tempóban éljük az életünket – és persze az is, hogy milyen témákat beszélünk meg nyíltan. Kétségtelen, hogy embere – és persze kultúrája – válogatja, mi számít tabunak és mi nem, de általánosságban azt láthatjuk, hogy a világ soha nem volt annyira nyitott és szabadelvű, mint ma.

Így válasszunk széket ülőmunkához

  • Fizetett tartalom

Az ülőmunka ugyan kényelmesnek tűnhet, viszont óriási terhet róhat az ízületeinkre és izmainkra is. Éppen ezért ajánlott egy valóban komfortos szék mellett dönteni, hogy még az igazán hosszú munkaórák után se fájjon a gerincünk vagy a derekunk. Hogyan érdemes széket választani az igényeinkhez mérten? Mutatjuk a pontos válaszokat!