Politico: Újabb vétóval fenyegetett Magyarország

  • narancs.hu
  • 2022. szeptember 19.

Külpol

Az egységes, uniós fellépést akadályozta meg a kormány egy Oroszországnak kényes ügyben.

Egyedül Magyarország nem csatlakozott ahhoz az uniós határozathoz, amelyik az ENSZ Emberi Jogi Tanácsánál indítványozta Oroszország ellenőrzését – írja a hvg.hu az AFP értesülésére hivatkozó Barron’s alapján. A vezető szerepet Luxemburg vállalta magára és még 25 tagállam csatlakozott hozzá. 

A határozatot az Oroszországban tapasztalható visszaélések miatt akarták meghozni, mivel Moszkva rendszeresen megsérti a gyülekezéshez, illetve a szabad véleménynyilvánításhoz való jogokat, cenzúrát alkalmaz, valamint megfélemlíti, és bünteti azokat, akik bírálják az Ukrajna ellen vívott háborút. 

A Politico értesülései szerint azonban ennél is élesebb helyzet alakult ki, ugyanis a portál szintén uniós diplomáciai forrásokra hivatkozva azt írta, az uniós szintű fellépést vétófenyegetéssel akadályozta meg a magyar kormány.

A témával a kapcsolatban hvg.hu megkereste a Külgazdasági és Külügyminisztérium sajtóosztályát, akiktől a magyar távolmaradás okát szerették volna megtudni, válasz azonban eddig nem érkezett.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk