Pozsonynál is gyorsan emelkedik a Duna vízszintje

  • narancs.hu
  • 2021. július 18.

Külpol

A magyarországi szakaszon még nincs készültség. 

Vasárnap és hétfőn akár 2,5 méterrel is megemelkedhet a Duna vízszintje Pozsonynál – írja a Paraméter.sk. A vízszint emelkedése a németországi és az ausztriai áradásokkal függ össze.

Szombatról vasárnapra virradóra 405 centiméter körül mozgott a Duna szintje Pozsonynál, vasárnap délutánig már csaknem egy méterrel emelkedett és már közel van az ötméteres határhoz. Várhatóan elsőfokú árvízkészültség lép érvénybe az esti órákba, ennek határa 650 centiméter, 750 centiméter felett pedig már másodfokú figyelmeztetés várható. 

A magyarországi szakaszon nincs készültség a Vízügy honlapja szerint, azonban az árhullám feltehetően napokon belül elérheti hazánkat – írja a Telex.hu. Esztergomnál 241 centit mértek, az elsőfokú készültség 500 centinél léphet életbe. 

Németországban korábban még soha nem látott nagyságú árvíz sújtott a napokban, ahol a természeti katasztrófának legalább 157 áldozata volt.

  

Kedves Olvasónk!

Üdvözöljük a Magyar Narancs híroldalán.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

 

 

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?