Pozsonynál is gyorsan emelkedik a Duna vízszintje

  • narancs.hu
  • 2021. július 18.

Külpol

A magyarországi szakaszon még nincs készültség. 

Vasárnap és hétfőn akár 2,5 méterrel is megemelkedhet a Duna vízszintje Pozsonynál – írja a Paraméter.sk. A vízszint emelkedése a németországi és az ausztriai áradásokkal függ össze.

Szombatról vasárnapra virradóra 405 centiméter körül mozgott a Duna szintje Pozsonynál, vasárnap délutánig már csaknem egy méterrel emelkedett és már közel van az ötméteres határhoz. Várhatóan elsőfokú árvízkészültség lép érvénybe az esti órákba, ennek határa 650 centiméter, 750 centiméter felett pedig már másodfokú figyelmeztetés várható. 

A magyarországi szakaszon nincs készültség a Vízügy honlapja szerint, azonban az árhullám feltehetően napokon belül elérheti hazánkat – írja a Telex.hu. Esztergomnál 241 centit mértek, az elsőfokú készültség 500 centinél léphet életbe. 

Németországban korábban még soha nem látott nagyságú árvíz sújtott a napokban, ahol a természeti katasztrófának legalább 157 áldozata volt.

  

Kedves Olvasónk!

Üdvözöljük a Magyar Narancs híroldalán.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

 

 

Figyelmébe ajánljuk

Vekerdy Tamás: „Ordító dilettantizmus tombol”

  • Orosz Ildikó

Vekerdy Tamás nyolcvan éves volt 2015-ben, amikor interjút készítettünk vele. A legnépszerűbb pszichológust, gyereknevelőt az oktatási helyzetről is kérdeztük, ami azóta sem változott sokat. Hacsak nem romlott.