Rendkívüli állapotot hirdetett a kormányzó Hongkongban: leállt a tömegközlekedés, bezártak az üzletek

  • narancs.hu
  • 2019. október 5.

Külpol

Megtiltotta arcukat eltakarva tüntessenek az emberek. De ez senkit sem érdekel.

Négy hónapja tart a tüntetéssorozat Hongkongban. Most újabb fordulatot vettek az események.Rendkívüli állapotot hirdetett a Pekingből kinevezett kormányzó, emiatt szombaton leállt a tömegközlekedés, és bezártak a bevásárlóközpontok – írja a 444.hu.

A világ egyik legnagyobb kereskedelmi központjában ezzel szinte teljesen leállt az élet.

Péntekre a kormányzó – akinek lemondása a tüntetők fő követelése most – megtiltotta, hogy arcukat eltakarva tüntessenek az emberek az utcákon. A tüntetők attól tartanak, hogy a bekamerázott utcákon rögzítik az arcukat, és később retorziók érhetik a felvonulókat, illetve nem utolsó sorban a maszkok a könnygáz ellen is védenek.

A kormányzói tiltásra válaszul pénteken volt olyan tüntetés, ahol minden résztvevő maszkot viselt. A pénteki demonstrációk egy része erőszakba fulladt, erre hivatkozva rendelte el a kormányzó szombaton a közlekedés és az üzletek bezárását.

Bár szombaton is voltak kisebb tüntetések a városállamban, ezek viszonylag békések maradtak, annak ellenére, hogy a tüntetők továbbra is viselik a maszkokat.

Vasárnapra újabb óriási tömegtüntetést szerveznek az ellenállók.

Neked ajánljuk

Kártyaszámolás

A film felér egy szerencsejáték-mesterkurzussal, amennyiben nemcsak egy black jack- vagy egy pókerparti lefolyásának logikáját mutatja be és érteti meg már-már tudományos alapossággal, de a nagy tétekben folyó és nagy közönséget vonzó bajnokságok álságos világába is hasonlóan leleplező attitűddel avat be. Viszont a film nem erről szól.

Prága romokban

Lehet szó bármilyen titokban kiszivárgó kódról, nemzetközi összeesküvésről vagy világot fenyegető veszélyről, ha a főhőst nem James Bondnak hívják, a büdzsé aligha érheti el a több száz millió dollárt.