Repülhetnek a fiatal fideszesek a Néppárt ifjúsági szervezetéből

  • narancs.hu
  • 2020. április 30.

Külpol

Megpecsételődni látszik a Fidelitas sorsa.

Az Európai Néppárt ifjúsági szervezete (YEPP) a Fidelitas kizárását készíti elő, de a magyar tagszervezet kétségbe vonja az erről szóló döntés jogszerűségét –  tudta meg a Népszava.

A lap szerint a YEPP döntéshozó tanácsa a következő ülésén napirendre tűzi a magyar tagszervezet kizárásáról szóló indítványt. A YEPP keddi videokonferenciáján elfogadták a “Fidesz legutóbbi antidemokratikus lépéseiről” szóló sürgősségi határozatot.

Az indítványt 15 ország 19 tagszervezete nyújtotta be, ugyanakkor a Fidelitas megkérdőjelezi a keddi állásfoglalás érvényességét, mivel csak a jelenlévők a fele szavazott rá, ami kevesebb az  abszolút többségnél. A YEPP vezetősége erre jogi tanácsot kért, amely megerősítette a jóváhagyó határozatot.

Figyelmébe ajánljuk

Az állatkert igazgatója nem fogadja el, hogy a vegánok szerint az intézmény kizsákmányolja az állatokat

Pénteken tartották az Állatkertek Éjszakáját, amivel egyidőben vegán aktivisták demonstráltak a fővárosi állatkert előtt. Egy évvel korábban is hasonló megmozdulás történt, ami mély nyomokat hagyott az intézmény igazgatójában. Az aktivisták szerint az állatkertek a fajmegőrzéssel védekeznek, valójában szórakoztatóipari egységeket működtetnek. 

Elhunyt Dobray György

  • narancs.hu
82 éves korában meghalt Dobray György Balázs Béla-díjas filmrendező, producer, operatőr, író, forgatókönyvíró.