Soros György büszke rá, hogy bizonyos körökben mumusnak számít

  • narancs.hu
  • 2019. október 26.

Külpol

Egyfajta becsületrendként tekint rá.

Soros Györgyöt nem különösebben zavarja, hogy vannak ellenségei. Azt gondolja, hogy az idő neki dolgozik, mert a nacionalisták ellenében ismét az olyan „globalistáknak” kedvez majd az élet, mint amilyen ő is.

Sőt, kifejezetten büszke arra, hogy bizonyos körökben mumusnak számít. Olyan ez neki, mint egyfajta becsületrend – írja a The New York Times.

A lap pénteken közölt interjújában a Sorosból ellenséget kreálók listája Trumptól a kínai kormányig terjed, de rajta vannak az összeesküvés-elméletek hívei is. Többek között azért állnak szembe vele, mert liberális ügyeket támogat, és mert az általa alapított Nyílt Társadalom Alapítványok a demokráciát és az emberi jogokat segíti elő mintegy 120 országban – gyakorta tekintélyuralmi rendszerek ellenében.

A cikk szerint érezhető vele szemben antiszemitizmus is. Soros a héten publikálta értekezés-gyűjteményét A nyílt társadalom védelmében címmel. Az amerikai elnököt eltévelyedésnek tartja, úgy gondolja, hogy az rengeteg kárt okoz a világnak, mivel számára nem az ország, hanem a saját érdekei a fontosak. De épp ezért Soros szerint jövőre várhatóan vereséget szenved.

Úgy gondolja, hogy az emberek egyre inkább belefáradnak a nacionalizmusba. Szerinte a kínai elnök halálos fenyegetéssel ér fel a nyílt társadalmak számára. Épp ezért Soros azt szorgalmazza, hogy az USA-nak a Huawei-féle cégekre gyakorolt nyomással kell elérnie Peking részéről a nyitást, máskülönben még jobban bezárkózik az ázsiai ország.

Figyelmébe ajánljuk

Szélessávú internet növényeknek Siófok-Törekiben

A Digi Kft. megbízásából szélessávú internetezésre és televíziós szolgáltatások igénybevételére alkalmas optikai kábelt fektetnek a városrész egy balatoni panorámás hegyi utcájában. A kábel külterületen, ahol elvileg csak mezőgazdasági célú építmények állhatnak, a Digi tulajdonosa, a 4iG két felsővezetője, Jászai Gellért és Linczényi Aladin telkéhez vezet.