Szabályt szegett, bocsánatot kért a finn kormányfő

  • Narancs.hu/MTI
  • 2021. december 8.

Külpol

Elment egy bárba, pedig előtte találkozott a külügyminiszterrel, akinek pozitív lett a koronavírus-tesztje.

 

Szerdán bocsánatot kért Sanna Marin finn miniszterelnök, mert a szombat estéjét egy helsinki bárban töltötte, annak ellenére, hogy előzőleg kapcsolatba került Pekka Haavisto külügyminiszterrel, akinek pozitív lett a koronavírus-tesztje – írja az MTI az Euractiv hírportál írására hivatkozva. 

Miután találkozott a külügyminiszterrel, Marin még aznap két értesítést is kapott a magántelefonjára, hogy Haavisto vírustesztje pozitív lett, ezért neki is kerülnie kell a társaságot. Mivel ezt a készüléket nem vitte magával a bárba, egyik államtitkára hívta fel, hogy közölje vele a rendelkezéseket. Ennek ellenére a miniszterelnök továbbra is a bárban maradt.  

A finn ellenzék felelőtlenséggel vádolta meg Marint, aki azóta elismerte, hogy bár megkapta mindkét oltást, lehetett volna óvatosabb. A 36 éves miniszterelnököt szombat eset óta kétszer is tesztelték, az eredmény mindkét esetben negatív volt.

Finnországban a beoltott lakosok pozitív teszt esetén sem kötelesek karanténba vonulni, de teszteltetniük kell magukat, és kerülniük kell a társadalmi érintkezést.  Az észak-európai országban az elmúlt héten napi átlagban 1750 embert regisztráltak koronavírus-fertőzéssel és 11 ember hunyt el a járvány következtében. A mintegy 5, 5 milliós lélekszámú országban 77,9 százalékos az átoltottsági arány. 

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk