Szanyi kapitány szerint ez műbalhé volt, nem puccs

  • narancs.hu
  • 2023. június 25.

Külpol

Az ISZOMM elemzi az orosz helyzetet, és szóba hozza a magyar G-napot.

Az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom szerint ami szombaton Oroszországban történt, az szimulált ál-polgárháború.

A Szanyi Tibor elnök aláírásával kiadott hivatalos közlemény szerint az ilyen előadás „követhető mintává válhat az autokrata, netán diktatórikus hajlamokkal bíró örökös vezetőknek, akik egyébként erejük biztos tudatában vetik éles hűségteszt alá a környezetüket.”

„Erdogan és Lukansenka már elbábozott ilyesmit a maga országában, s egyáltalán nem véletlen, hogy látszólag együtt nevetgéltek Törökországban, midőn Putyin bevonta őket a moszkvai előadásba. Kiderült az, amit egyébként a fényes tekintetű hazai szakértők is olykor emlegettek, hogy a Putyin-Prigozsin csörte valószínűleg egy egyeztetett cirkusz. Most azonban ugyanezen szakértők is csúnyán bedőltek, és irgalmatlan okos látomásokkal szórakoztatták a hazai nagyérdemű közönséget mindaddig, amíg a műsor zajlott” – értelmezte a történteket Szanyi.

A politikus szerint ettől még előfordulhat az is, hogy Putyin kivégezteti Prigozsint, mert az ilyesmi előfordul az ilyen államokban. Emlékeztet a magyar G-napra, ami abban is különbözik az orosz eseményektől, hogy nálunk nincs halálbüntetés, és hogy ami történt, az kölcsönösen előnyös üzleti megállapodással zárult.  

 „Az orosz közvélemény azonban higgadt maradt, és a jelek szerint a komolyabb erők nem vették be a puccsista forgatókönyvet, pontosabban átláttak a szitán. Legyen ez tanulság idehaza is! A demokráciát nem a mostani, züllött állapotaink egymást méregető haszonlesői fogják megteremteni” – állapította meg Szanyi Tibor. 

Legutóbbi hírösszefoglalónk a szombatról:

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk