Szexvideó miatt bukott el egy iráni főerkölcscsősz

  • narancs.hu
  • 2023. július 29.

Külpol

Reza Caghatit egy másik férfival folytatott aktus során örökítette meg valaki, és bár átlagembereket halállal is büntethetnének ilyen miatt, tőle csak csendben megváltak.

Komoly botrányt okozott Iránban Reza Caghati főerkölcscsősz videója: az ellenzéki Radio Gilan telegramcsatornán olyan videó terjedt el, amelyen a férfi egy másik férfival folytatott szexuális aktus közben látható. A történet tökéletesen rávilágít Irán valódi működésére, ugyanis iránban épp az erkölcscsőszök képviselik azt a tulajdonképpen korlátlan hatalmat, amely egy-egy túl laza öltözékért is veréssel büntethet valakit. Iránban ráadásul bűncselekmény a homoszexualitás, a melegeket akár ki is végezhetik – írja a BBC.

Ehhez képest miután Caghati egyértelműen felismerhető a videón, tulajdonképpen semmiféle büntetésben nem részesült, nem vitték el egykori kollégái, egyszerűen leváltották a pozíciójából.  Az iszlám erkölcs betartatásán őrködő kulturális minisztérium vezetője, Mohamad Mehdi Eszmajli azzal indokolta a lépését, hogy a videó megjelenése előtt semmilyen panasz nem érkezett Caghatiról.

A gilan megyei erkölcsrendészet csak annyit közölt, hogy Caghati ügyét gondos megfontolásra a bíróság elé utalták, egyben arra figyelmeztettek, hogy senki se használja a videót az iszlám forradalom tiszteletre méltó kulturális ágának gyengítésére.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódásról és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk